Antalya Antik Kent Rehberi

27.08.2019
Antalya Antik Kent Rehberi

 Antalya, Akdeniz’in incisidir. Bunu söylememizin nedeni sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel- tarihi unsurların bir arada bulunduğu bir yerdir. Antalya’ya gelip de antik kentleri gezmeden dönmemelisiniz.  Bu antik kentlerde tarihe bir yolculuk yapacaksınız.  Sahip olduğu bu arkeolojik alanlar çok muhteşem bir zenginliktir.  Hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği aktivitelerin başında gelmektedir.

Antalya’ya tatil yapmak ve bu antik kentleri görmek isteyen herkesin aklında nasıl yer bulacağız sorusu akla gelmektedir. Antalya’ya gelmek istediğiniz zaman kalınacak yerler arasında ilk akla gelen oteller olmaktadır. Kiralık villa seçeneği ile de kalacağınızı yeri kolaylık ile bulabilirsiniz.  Antalya’nın pek çok noktasında hem yaz hem de kış olmak üzere kiralık villalar bulunmaktadır.

Antalya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Antik Kentler

Antalya, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Likyalılar, Persler, Roma İmparatorluğu, Osmanlı ve daha birçok medeniyet yaşamıştır. Bu kadar çok medeniyete ev sahipliği yapması pek çok tarihi miras bırakmıştır. Özellik ile antik kentler önemli bir yeri vardır.

Side Antik Kenti, bir yarım ada üzerinde bulunmaktadır. Körfezin doğusunda bulunan antik kent Manavgat’ta bulunmaktadır. Side’nin kelime anlamı nardır. Side Antik Kenti’nde surlar, şehir kapıları, su yolu, sütunlu caddeler daha birçok kalıntı bulunmaktadır. Aynı zamanda Agora Hamamı içinde kurulmuş Side Müzesi’nde bulunmaktadır.

Aksu’da yapılan kazılar sonucunda Perge Antik Kenti ortaya çıkmıştır.  Bu antik kent Helenistik dönemde boyunca hem zengin hem de çok güzel şehirlerin arasında yer almaktadır.  Yapılan kazılarda kentin tamamına ulaşılamamıştır.  Aksu Nehri yakınlarında kurulu olan antik kentte stadyum, tiyatro, hamam, sütunlu cadde bulunmaktadır. Çok modern ve kusursuz bir şekilde inşa edilmiş bir antik kenttir.

Bunların yanında Olympos, Syedra, Myra Ve Limanı Andriake gibi daha birçok antik kent bulunmaktadır.

Antalya’nın Antik Kent Cenneti: Kalkan

Kaş’ a bağlı bulunan sevimli bir sahil kasabası olan Kalkan bozulmamış tabiatı ve çok sayıda antik kentin bulunduğu bir tatil beldesidir. Kalkan ve çevresinde Antiphellos Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Pirha Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti bulunmaktadır.

Muhteşem tabiatı ve sahip olduğu tarihi değerleri ile Antalya Kaş’a gelen herkesin uğradığı bir beldedir. Bunun yanında pek çok kişi tarafından da tatil yapmak için tercih edilmektedir. Kalkan’a geldiğiniz zaman kalınacak pek çok yer bulunmaktadır. Özellik ile kalkan kiralık villa seçeneği ile çok kolay yer bir şekilde yer bulabilirsiniz.  Tabiatın içinde evdeymiş gibi tatil yapabilirsiniz.

Antalya Kiralık Villa İle Rahat Tatil

Antalya’ya gelmek istediğiniz zaman internette girip baktığınızda gezilip görülmesi gereken pek çok yer olduğunu göreceksiniz. Her bir yer farklı yerlerde bulunmaktadır ve Antalya çok büyük bir şehirdir. Her bir ilçesi ayrı güzelliklere sahiptir.  Yeni evlenmiş çiftler için gözde balayı yerlerindendir. Aylar öncesinden otellerde tatil rezervasyonları başlamaktadır. Bir otel aramak yerine balayı villa seçeneği de düşünebilirsiniz. Böylelikle balayınız daha özel bir hale getirebilirsiniz.

 Antalya’da tatil yapmak isteyen herkes için kiralık villa seçeneği bulunmaktadır. Kaş’a tatile gelmek istiyor ve oteller dolu ise o zaman kaş kiralık villa seçeneği ile rahatlık ile tatil yapabilirsiniz. En çok görmek istediğiniz yerleri belirledikten sonra o yerlere en uygun konumda bulunan bir villayı kiralayabilirsiniz. Görmek istediğiniz her yere çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Antalya’nın eşsiz doğası içinde kiralayacağınız villalar ile hem unutulmaz bir tatil hem de unutulmaz bir balayı yaşayabilirsiniz.

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu