Antalya Antik Kentler

19.06.2019
Antalya Antik Kentler

Antalya’daki Antik Kentler

Antalya’ya gelip de e Antalya’da gezilecek yerler listesi oluşturmak istiyorsanız bu listede mutlaka Antalya’daki antik kentler olmalıdır. Antalya’da birbirinden güzel ve görülmeye değer antik kentler bulunmaktadır.

 

Side Antik Kenti: Gezilecek yerler listesine ilk sıralara yerleştirmek gerekir. Tarihi oldukça eskilere dayanan bu kent birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Side antik kentte görülmesi gereken yerler tiyatro, Apollan tapınağı ve anıtsal çeşme olarak sayılabilir.

 

Perge Antik Kenti: Antalya’nın Aksu ilçesi sınırları içerisindedir. Perge antik kenti içerisinde hala bugün gezilecek hamamlar çeşmeler stadyum ve tiyatro alanları bulunmaktadır. Bu antik kentin içinde müze bulunur ve müze gezilmesi için açık bulunmaktadır.

 

Olympos: Gezilmeye değer antik kentler arasındadır. Antalya’da kumluca ilçe sınırları içinde bulunan bu antik kent yılın her döneminde tatilcilerin yoğun ilgisi ile karşılaşır. Bu antik kentler ile alakalı kazılar günümüze kadar ulaşmıştır.

 

Myra: Demre ilçesinde bulunan Antalya’nın diğer bir antik kenti de Myra ve Limani Andriake’dir. Bu antik kentte yine tatilcilerin ve kültür gezisi düzenleyenlerin uğrak yeri olmayı başarmış tarihi dokuları olan bir kenttir.

 

Syedra:  Alanya ilçesinin merkezine 10 dakikalık bir mesafede bulunan Syedra antik kenti seki köyünün içinde bulunmaktadır. Tarihteki konumu liman kenti olarak yaşanan bu antik kent tarihi dokuyu ziyaretçilerine derinden hissettirir.

 

Patara:Ayakta kalan en eski meclisin bu antik kentte bulunduğu bilinmektedir. Ayrıca Noel baba olarak bilinen Saint Nicholas’ın Pataralı olduğu söylenmektedir. Bu nedenlerden dolayı en çok ziyaret edilen antik kentler arasındadır. 

 

Tatil İçin Neden Antalya Tercih Edilmeli

Hem dinlenmek hem de tarihin derinliklerine inerek tarihi dokuları hissetmek isterseniz bunun için Antalya bulunmaz bir seçenek olacaktır. Birbirinden güzel tatil beldeleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan şehir yeni evlenecekler içinde bulunmaz bir balayı tatili sunan işletmelere sahiptir. Balayı villası seçeneği ile kafa dinlemelik ve sakin bir balayı tatili için ilk adım atılmış olur.

Antalya tarihi geçmişi çok zengin olan bir şehirdir. Hem tatil yapıp dinlenip hem de kültürel bir gezi planlamak mümkündür. Arkeolojik kazıların yapıldığı çok eski tarihlerden günümüze kalan tarihi kalıntılar görülmeye değerdir. Hem tatil planları için hem de balayı planı için Antalya mutlaka tercih edilecek tatil beldeleri arasındadır.

 

Antalya’da Nerelerde Gezilmeli?

Tatil planlarken Antalya’ya gitmeden nereleri gezeceğiniz ve gezeceğiniz yerlere kaç gün ayıracağınız konusunda planlama yapmalısınız. Özellikle deniz kum güneş ağırlıklı bir tatil mi yoksa tarihi kültürel zenginliklerin ve doğa güzelliklerinin yaşandığı bir gezi mi olacak bunun planlanması gezilecek yerlerin listesini belirleyen unsurdur.

Gezilecek yerler planlandıktan sonra sıra konaklama yapılacak yerleri planlamaya gelir. Antalya’da bir çok seçenek bulunur konaklama için. Kiralık villalar  bu seçenekler arasında bulunur. Kiralık villaların birçok artısı bulunur. Uzun süreli konaklamalarda oldukça ekonomik olan bu seçenek bir ok tatilcinin tercih ettiği durumdur.

Uzun soluklu gezmelerde kafa dinlemeye ihtiyacı olan kişilerin bu seçeneği mutlaka değerlendirmesi gerekir. Bu seçenek birçok tatilci için kalabalık otellerden ve pansiyonlardan daha iyi bir seçenek olarak görülmektedir.

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu