Antalya 'da Görülmesi Gereken Müzeler

02.09.2019
Antalya 'da Görülmesi Gereken Müzeler

Antalya denince ilk akla gelenler turizm cenneti olduğu, deniz, kum, güneş gelmektedir.  Sadece bir tatil yeri değildir. Bunun yanında sahip olduğu muhteşem tabiatı ve sahip olduğu tarihi ile çok zengindir. Birçok kişi tatil için geldiği ve çok güzel bir yer olan Antalya’da bir tarih yatmaktadır. Antalya’ya gelip yapılması gereken birçok aktivite bulunmaktadır. Bu aktiviteler arasında tarihi müzeleri gezmekte bulunmaktadır.  Tarihi müzeleri ile bir tarihe tanıklık edeceksiniz.

Antalya, bir dağ ve bir deniz arasında bulunmaktadır. Böyle bir yerde tatil yapmak için oteller tek seçenek değildir. Kalınabilecek en rahat ve en güzel yerlerin başında kiralık villa seçeneği ilk başta gelmektedir. 


Antalya’da Gidilmesi Gereken Tarihi Müzeler

Antalya bir medeniyet beşiğidir dersek yanlış söylemiş olmayız. Likyalılardan Osmanlıya kadar pek çok medeniyet yaşamıştır. Mutlaka görülmesi gereken tarihi müzelerin başında Antalya Müzesi gelmektedir. Bu müze 1992 yılında 1. Dünya savaşından sonra yaşanan olaylar sonucunda kurtarılan eserler bulunmaktadır. Müze, bu eserleri koruyabilmek için açılmıştır. Müzenin içinde 14 sergi salonu, hava galerileri ve bahçeden oluşmaktadır. Heykel ve birçok farklı eser burada sergilenmektedir.

Bir başka tarihi müze Antalya Atatürk Evi Müzesi’dir. Ulu önder Atatürk’ün, Antalya’yı ziyaret etmeye karar vermesi ile Antalyalılar tarafından iki günde hazırlanmış iki katlı bir binadır. Bu bina önceden valilik binası olarak kullanılmış. Günümüzde Atatürk’e hediye edilen eşyaların sergilendiği bir yapı olarak kullanılmaktadır.

Bölgede bulunan antik kentlerdeki eserler zaman içinde çok artmıştır. Alanya Arkeoloji Müzesi ile için bu eserleri saklamak ve sergilemek için kurulmuştur.

Antalya’da Kültürel Müze: Yörük Müzesi

Antalya Yörük Müzesi

Kaş, Antalya’nın en güzel ilçelerinden biridir. Sahip olduğu güzellikler ile gelen herkesi etkisinde bırakmaktadır. Doğanın yanında hem tarihi hem de kültürel yönleri ile yaşayan bir yerdir.  Yörük kültürü ülkemizde en önemli kültürlerdendir. Göçebe yaşam tarzını benimseyen Yörük kültürünü korumak ve nesiller boyunca aktarılması için Yörük Müzesi kuruldu.  Yapılan çalışmalar sonucunda toplanan Yörük kültürüne ait eserler bir araya getirildi.  Bu müzede Kaş’a özgü olan pek çok eser bulunmaktadır. Örneğin; Barak kilimleri, kara kovan, halı dokuma tezgahları gibi pek çok eşya bulunmaktadır.

Bunların yanında Kaş, denizi ve uzun sahil şeridi ile çok tercih edilmektedir.  Kaş’a geldiğiniz zaman kalınabilecek yerler otellerin yanında villa kiralama seçeneği de bulunmaktadır. Kaş kiralık villa seçenekleri ile de çok rahat bir tatil yapabilirsiniz.,



Antalya’da Kalınabilecek Yerler

Hem doğa harikası tabiatı hem de kültürel ve tarihi zenginliği ile gelen herkesi etkisi altına almaktadır. Bunun yanında eşsiz bir tatil yapmanıza olanak sağlamaktadır.

Antalya gelindiği zaman sadece otellerde kalınmamaktadır.  Otelde kalmak istemeyen, ev rahatlığı arayan kişiler içink kiralık villa akla gelmektedir. Bu villalarda kaç gün kalacağınıza göre kiralanmaktadır. Antalya’nın pek çok noktasında villalar bulunmaktadır.  Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da bu villalar kiralanabilmektedir. Tatil yaparken bir villa kiralarsanız kendinizi evde gibi hissedecek ve aynı zamanda tatil yapacaksınız. Herkese uygun olacak oda sayısı, denize yakınlığı gibi pek çok seçenek sunulmaktadır. Kaş’a çok yakın bir mesafede bulunan ve bozulmamış tabiata sahip olan Kalkan’a geldiğiniz zaman Kalkan Kiralık Villaseçeneklerinden birini seçmeniz halinde hem güzel bir tarih hem de tabiatı yaşamış olacaksınız.  Antalya’ya sadece tatil yapmak ya da gezmek için gelinmemektedir. Yeni evlenen çiftler balayı yapmak içinde gelmektedir. Otelde kalmak istemeyen evli çiftler için balayı villa seçeneği bulunmaktadır.

 

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu