İslamlar Köyü Gezilecek Yerler

11.04.2019
İslamlar Köyü Gezilecek Yerler

İslamlar Köyü, Antalya'nın doğal güzellikleriyle çevrili olan tatil kasabalarından birisidir. Zeytinlikler, bağlar ve çam ormanları gibi yeşillikler doğal ortamında tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır. İslamlar Köyü aynı zamanda Antalya'nın en önemli temiz hava depolarından birisi olan Bezirgan Yaylası'na çıkışta uğramanız gereken yerdir.

 

Kalkan

Kalkan özellikle yabancı turistlerin en sık uğradıkları tatil beldelerinden biridir. Tatil için Kalkan ve çevresindeki konaklama noktalarından birini tercih ettiyseniz ilk gelip gezmeniz gereken yerlerden birisi bu balıkçı kasabasıdır.

Kalkan aynı zamanda tatiliniz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bulabileceğiniz şehir merkezi görevi görür. Geçmişten bugüne kadar bozulmadan gelmeyi başarmış olan kent dokusu sizi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracaktır.

 

 

Meis Adası

Meis Adası, Kaş'ın tam karşısında yer alan Yunanistan'a bağlı bir adadır. Burası Kalkan ve Kaş çevresindeki tatilinizde uğramanız gereken önemli yerlerden biridir. Tekneyle Kaş'tan karşıya geçerek bu adaya ulaşabilirsiniz.

Adada yapabilecekleriniz çok sınır olsa bile denize yakın olan restoranların herhangi birinde oturarak gün batımının keyfini çıkarabilirsiniz. Akşam olduğu zaman ortaya çıkan Akdeniz manzarası sizi tam anlamıyla büyülemeye yetecektir.

 

 

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı dünyanın en önemli plajlarından biridir. Doğal kalmış yapısı, manzarası ve sunduğu deniz keyfi tatilinizi bambaşka bir noktaya taşır. Kalkan, Kaş, İslamlar Köyü ve Üzümlü Köyü gibi yerlerde konaklamayı tercih ettiğiniz zaman bu plaj uğraş noktanız olacaktır.

Plajda herhangi bir işletme olmadığı için buraya giderken yanınızda yiyecek ve içecekler bir şeyler götürmeyi düşünmelisiniz. Burada geçireceğiniz vakit içerisinde vadiden akıp denize karışan suyuk soğun tadını çıkarmalısınız.

 

 

Patara Plajı

Patara Plajı, Türkiye'nin en uzun plajıdır. İnce kumlu yapısıyla benzersiz bir plaj olan bu yer aynı zamanda deniz kaplumbağalarının üreme bölgelerinden biridir. İslamlar Köyü tatil için seçmiş olduğunuz bir yer ise denize girmek için Patara Plajı'nı tercih edebilirsiniz.

Buraya gelmişken plaja oldukça yakın olan antik kenti ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Geçmişte oldukça önemli bir yere sahip olan bu antik kent sizi tarihi bir yolculuğa çıkaracaktır. Bu tarihi yolculukta antik dönemlere ait birçok farklı detayı öğrenmeyi başarabilirsiniz.

 

 

Ksanthos

Ksanthos, Likya Birliği döneminde kullanılan en önemli yerleşim bölgelerinden birisi olmuştur. Başkent olarak kullanılmış olan bu bölgede çeşitli mezar anıtları ve lahitler vardır. Ayrıca bölgede Bizans döneminde yapılmış bir manastır ve kilise vardır.

Tatilinizde yolunuz Fethiye'ye doğru düşerse bu antik kenti mutlaka görmelisiniz. Oldukça büyük bir antik kent olması geçmişe doğru yolculuk yapıp tarihi yaşamanıza yardımcı olacaktır. Daha sonra bu bölgenin bir benzeri olan Letoon Antik Kenti'ni ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

 

 

Kekova

Kekova, doğa ile tarihin iç içe geçtiği bir yerdir. Koylar ile çevrelenmiş olan bu yer yıl içerisinde hemen hemen her turistin ilgisini çekebilecektir. Burasını bugünlerde bir kayalık ada olarak adlandırmak mümkündür.

Kaş limanından kalkan teknelerle buraya ulaşmak mümkündür. Bu batık şehre geldiğiniz zaman hem denizin altında hem denizin üstünde kalan yerleri tek tek incelemelisiniz. Bu türden bir tarihi güzelliği başka bir yerde kolay kolay bulamayacağınızı bilmelisiniz.

 

 

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Türkiye'nin en uzun kanyonu olarak bilinmektedir. Bölgenin içerisinde birbirinden çok farklı gözüken birkaç mağara bulunmaktadır. Burada piknik yapmak için değerlendirebileceğiniz özel alanlar vardır.

Sarp kayalıkların ve ağaçların dolu olduğu bu kanyon rafting yapmaya elverişli bir yerdir. Buraya gelip çeşitli etkinliklere katılmayacak olsanız bile mutlaka yanınızda su geçirmez çanta getirmeli ve kanyon girişinde satılan lastik ayakkabılardan satın almalısınız.

 

Fethiye

Fethiye, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bölgede yer alan Likya Yolu, Şövalye Adası, Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz gidip mutlaka görmeniz gereken yerlerdir. İslamlar Köyü'nde konaklarken rotanızı Muğla'ya doğru çevirirseniz ilk gezip görmeniz gereken yer Fethiye'nin kendisidir.

Fethiye birbirinden eşsiz doğal güzellikleri ile sizi kendisine hayran bırakacaktır. Antalya ve Muğla çevresinde tatil yapıyorsanız burayı gezip görmeyi asla ihmal etmemelisiniz. Özellikle bir gününüzü buraya ayırmak sizin için çok doğru bir karar olacaktır.

 

 

Kaleköy

Bugünlerde Antalya'nın Demre ilçesinde yer alan bu eski yerleşim kenti antik dönemde Simena adıyla bilinmektedir. Likya Birliği'nin en küçük üyelerinden olan bu güzide kentin ilginç bir özelliği vardır. Karada olan bu antik kente kara ulaşımı olmadığı için ulaşımı deniz üzerinden sağlamak zorundasınız.

Burası sadece yerli turistler tarafından ilgi çeken bir yer değildir. Bölgeye yabancı turistlerin ilgisi oldukça çok olmaktadır. Antik kentte yer alan tarihi yapılardan tiyatro, tapınak ve mezarlar günümüze kadar ulaşmıştır. Kent oldukça küçük olsa bile sizi geçmişe doğru kısa bir seyahat bekliyor olacaktır.

 

 

 

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu