Kaş'ta Gezilecek Yerler

05.04.2019
Kaş'ta Gezilecek Yerler

Kaş, Antalya'nın ve Türkiye'nin en önde gelen turistik yerlerinden biridir. Sahil şeridinde yer alan gizli koyları ve adaları ile gezebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Kaş'ta gezilecek yerleri ve yapılacakları merak ediyorsanız listenizin epey dolu olacağını bilmelisiniz.

Kaş'ın içerisinde turistlerin rahatlıkla dolaşabileceği antik şehirler ve diğer tarihi yapılar mevcuttur. Tatil takviminizi biraz esnetip Kekova ve Kaleköy gibi yerlerdeki batık şehirleri görmek isteyebilirsiniz. Kaş sizi Likya Birliği döneminden bugüne doğru taşıyabilecek tarihi bir şehirdir.

 

1. Meis Adası

Kaş'ın hemen karşısında yer alan Meis Adası, gezip görmeniz gereken önemli yerden biridir. Sadece 20 dakika süren bir deniz yolculuğunun ardından buraya ulaşabilirsiniz. Yunanistan'a bağlı olan bu odayı günübirlik ziyaret edebilirsiniz.

Meis Adası sahil kısmında yer alan mağaralar ile dikkat çeken bir yerdir. Bu mağaraları ziyaret edip doğal güzelliğin keyfini çıkartmalısınız. Ayrıca sahildeki restoranlarda oturup güneşin batışını izleyebilirsiniz. Her ne kadar küçük bir ada olsa bile gezip görebileceğiniz pek çok yerin olması sizi şaşırtacaktır.

 

 

2. Antik Kent

Modern anlamda Kaş olarak bilinen bu tatil kasabası aslında Antiphellos antik kentinin üzerine kurulmuş bir yerdir. Antik çağdan kalma cazibe merkezlerinden en önemlisi olan Kaş, kent merkezindeki Likya lahdi ile tüm ziyaretçilere tarihi yolculuk imkanı sunmaktadır.

Kaş'ın hemen içerisinde yer alan antik kenti iyi korunmuş bir tiyatroya, sur kalıntılarına ve kaya mezarlarına sahiptir. Bu kalıntıları keşfederek geçireceğiniz bir günün ardından kendinizi çok yorgun hissederseniz gezintilerden birinde soluklanmak için eşsiz Akdeniz manzarasını değerlendirebilirsiniz.

 

 

3. Plajlar

Kaş tamamen güneş, deniz ve kumla sarılı bir tatil köyüdür. Sahil şeridi boyunca havlularınızı döşemek için mükemmel bir beyaz sahil şeridini görebileceksiniz. Bu plajlar arasından en popüler olanı Kaputaş Plajı'dır. Bu plaj yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak isteyen herkesin akınına uğrayan bir yerdir.

Kalabalık sizi yorarsa farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Liman Ağzı olarak adlandırılan yerin güzel plajları ilginizi çekebilecektir. Kıyı boyunca yürüyerek erişebileceğiniz bu yere yürümeyi sevmiyorsanız deniz taksileri ile kolayca ulaşabileceğinizi unutmamalısınız.

 

 

4. Kekova

Kaş'ın en ilgi çekici yerlerinden birisi burasıdır. Burası batık bir şehirdir ve ziyaretçilerine dolaşılabilecek açık deniz su altı kalıntıları sunmaktadır. Su altı kalıntılarıyla ünlü bu yeri gezip görmek için günlük tekne turlarından faydalanmayı düşünebilirsiniz.

Kaş veya Üçağız üzerinden bir yat veya tekne gezisine katılarak buraya kolayca ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak batık şehir turlarına katılarak suyun altını dahi görebilirsiniz. Böylece mavi suyun tesiri altında kalan taş kalıntılara bakabilirsiniz.

 

 

5. Üçağız

Üçağız aslında bir yat cennetidir. Burayı sadece dinlenmek için tercih etmeniz gerekir. Bu kasabada yapabileceklerinizin tamamı kıyı şeridinde gerçekleşecektir. Geçmişten bugüne kadar önemli bir liman olarak kullanılan bu yer akşam sefası yapabileceğiniz en ideal yerlerden birisidir.

Üçağız aynı zamanda sizi çeşitli tarihi kalıntılarla buluşturacaktır. Burada çeşitli lahitler içeren iki mezarlık ve antik duvarlar vardır. Burada yapabileceğiniz en önemli şey limanda vakit geçirip güneşin batışını seyretmektir.

 

6. Kaleköy

Kaleköy biraz tepe kısımda yer alan, Kaş ziyaretinde mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden biridir. Burası antik Simena kentine ait bir yerdir. Kaleköy Kalesi, Simena kalesinin temelleri üzerine inşa edilmiştir. Erken dönemlerden itibaren kullanılan yedi katkı tiyatrosu ise görülmeye değerdir.

Bölgenin hemen batısında çoğu Likya tarzında olan Roma lahitleri vardır. Kalenin alt kısmında ise Kaleköy'ün uçsuz bucaksız olan kıyı şeridi yer alır. Titus Hamamına ait tarihi batık kalıntılar sizi farklı bir tarihe doğru yolculuğa çıkaracaktır.

 

7. Kalkan

Kaş'a oldukça yakın olan bu tatil köyü Kaş tatiliniz sırasında gezip görmeniz gereken yerlerden birisidir. Burası özellikle Kaş'a alternatif olarak görülen bir tatil beldesidir. Daha çok yabancı turistlerin ilgisini çeken bu minik balıkçı kasabasını ziyaret etmeden Kaş'tan ayrılmamalısınız.

Kalkan özellikle dünyanın en uzun plajlarından birisi olan Patara Plajı'na ev sahipliği yapan yerdir. Ülkemizde nadir görülen kumlu plajlardan en önemlisi olan bu plaj tarihi düşünülecek olduğunda aslında doğal bir limandır.

 

 

8. Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Kaş ve çevresinde en bilinen yerlerden biridir. Burada çeşitli doğa sporları yapılmaktadır. Bir çobanın keçisini kaçırmasıyla bulduğu söylenen bu yer Milli Park ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Kanyonda yapacağınız gezinti Kaş tatilinizden ekstra keyif almanızı sağlayacaktır.

Saklıkent Kanyonu size doğa ile iç içe olma fırsatı tanıyacaktır. Ancak burada gezinirken kayıp düşmemeye özen göstermeniz gerekecektir. Kanyonun serin sularında vakit geçirmek isterken sağlığınızdan ödün vermemelisiniz.

Kaş'ta gezilecek yerler aslında bunlarla sınırlı değildir. Vaktiniz bolsa Finike ve Demre gibi çevre tatil bölgelerini ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Buralarda pek çok farklı tarihi yapı ve doğal güzellikle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu