Patara Gezilecek Yerler

06.04.2019
Patara Gezilecek Yerler

Patara, Türkiye'nin en uzun plajına sahip henüz bozulmamış yerlerinden birisidir. Plaja ismini veren bir devrin en güçlü kentlerinden birisi olan Patara, Caretta Caretta kaplumbağalarının doğal üreme alanlarından birisidir. Patara bu niteliği sayesinde diğer plajlara göre çok daha doğaldır.

Tertemiz bir denize ve uçsuz bucaksız çam ormanlarına ev sahipliği yapan Patara her yıl binlerce turisti ağırlayan bir tatil beldesidir. Burada konaklamayı tercih ettiğinizde gezip görecek nereler var diye merak ediyorsanız ilk olarak Patara Plajı'nı ve Patara Antik Kenti'ni ziyaret etmelisiniz.

 

Patara Plajı

Akdeniz'in bozulmamış plajlarından biridir. Türkiye'nin en güzel plajları arasında yer alan bu plaj aynı zamanda Türkiye'nin en uzun plajı olma özelliğini taşır. Kaş ve Kalkan gibi tatil beldelerine yakın olan Patara Plajı, doğal kalmayı başarmış yerlerden biridir.

Patara Plajı, Patara Antik Kenti'ne oldukça yakındır. Setler yardımıyla oluşturulan bariyerler antik kent ile plaj arasında bir duvar görevi görmektedir. Deniz kaplumbağalarının üreme alanlarından birisi olan bu plaj koruma altındadır.

 

 

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti bölgeyi ziyaret eden kişilerin akınına uğrayan antik kentlerden birisidir. Burası antik dönemlerin en ünlü ve en önemli liman kentlerinden birisidir. Bugünlerde ise tarihi kalıntıları ile geçmişe ışık tutan antik kentlerden birisidir.

Kalkan ile Fethiye arasında kalan bu antik kent, Likya döneminin en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Bunun sebebi ise Xanthos adını taşıyan vadiye geçiş için kullanılan tek yer olmasıdır. Patara'da geçireceğiniz tatilinizde ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi kesinlikle burasıdır.

 

 

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Akdeniz'in en gözde doğal plajlarından birisidir. Burası bir kanyon ağzı plajı olma özelliğini taşır. Bu nedenle hava sıcak olsa bile suyundaki soğukluğu ve serinliği hissedebilmek mümkündür. Kaputaş Plajı doyasıya vakit geçirebileceğiniz Antalya'nın en iyi plajlarından biridir.

Kaputaş Plajı'na giderken ihtiyaç duyacağınız her şeyi yanınıza almanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu plajda diğer pek çok Akdeniz plajında olduğu gibi bir şeyler satın alabileceğiniz büfeler yoktur. Patara'da yapacağınız tatili sadece Patara ile sınırlı tutmak istemiyorsanız buraya mutlaka gitmelisiniz.

 

 

Xanthos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti, Likya'nın en büyük ve en eski yerleşim yerlerinden biridir. Geçmişte bir dini ve idari merkez konumunda olan bu yeri ziyaret ettiğiniz zaman geçmiş dönemlere doğru kısa bir yolculuğa çıkabileceğinizi unutmamalısınız.

Xanthos Antik Kenti bölgede yaşanmış pek çok savaştan nasibini almış bir yerdir. Her ne kadar bol savaşlı bir geçmişe sahip olsa bile kentte günümüze kadar ulaşmış birçok farklı tarihi kalıntı bulunmaktadır. Kendinizi deniz ve kumdan biraz uzaklaştırmak istiyorsanız bir tarihi kent olan Xanthos'u mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

 

Letoon Antik Kenti

Kalkan ile Fethiye arasında geçireceğiniz tatiliniz sırasında Letoon Antik Kenti gezip görmeniz gereken en önemli antik şehirlerden birisidir. Bu kent antik dönemlerde önemli bir dini merkez olma özelliğini taşıdığı için antik kentin içerisinde bunu destekleyen yapıları görmek mümkündür.

Letoon Antik Kenti özellikle Kalkan, Kaş ve Patara gibi tatil beldelerinde konaklamayı tercih eden ziyaretçilerin uğrak noktalarından biridir. Kentte yan yana yapılmış üç önemli tapınak vardır. Bölgeyi ziyaret ettiğiniz zaman bunları görmeden bölgeden ayrılmamalısınız.

 

 

Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti, Antalya'nın Demre ilçesinde yer alan bir antik kenttir. Bu kent her zaman önemini korumuş olan yerleşim yerlerinden birisidir. Burası aynı zamanda Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas'ın yaşadığı yerdir.

Myra Antik kentinin içerisinde tiyatro ve kaya mezarları vardır. Anti kentin her iki tarafında kaya mezarlarını görmek mümkündür. Aynı zamanda bölgede Roma dönemine ait çeşitli surlar yer almaktadır. Kent içerisinde yer alan ve günümüze kadar ulaşmayı başarmış tiyatro oldukça görkemli bir yapıdır.

 

 

Noel Baba Kilisesi

Noel Baba Kilisesi, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas'ın ölümünün ardından kendisi için yapılmış bir ibadet yeridir. Patara'da doğmuş olan Aziz Nikolas yaşamını yoksullara, çocuklara ve yardıma muhtaç insanlara yardım ederek geçirmiştir.

Noel Baba Kilisesi özellikle yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen önemli tarihi yapılardan biridir. Myra Antik Kenti'ni ziyaret etmişken rotanızı buraya doğru çevirip aynı gün içerisinde bu özel kiliseyi de ziyaret etmeyi başarabilirsiniz.

 

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu