Üzümlü Köyü Gezilecek Yerler

09.04.2019
Üzümlü Köyü Gezilecek Yerler

Üzümlü geçmişten bugüne kadar yerleşim yeri olarak önemini korumuş bir yerdir. Likya Yolu olarak bilinen tarihi yol bu köyün içerisinden geçmektedir. Önceden Margaz adıyla bilinen bu yer üzüm yetiştiriciliği için önemli bir beldedir. Bölgedeki turizm potansiyelinin gelişmesiyle birlikte Üzümlü Köyü bir tatil köyüne dönüştürmüştür.

 

Kalkan

Kalkan, birbirinden güzel plajları ve eşsiz doğasıyla bilinen bir tatil beldesidir. Bir balıkçı köyü olan bu kent özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Üzümlü Köyü ve civarında tatil yaptığınız zaman sık sık uğrayacağınız kent merkezlerinden biri burası olacaktır.

Kalkan hemen hemen tüm ihtiyaçlarınız için bir şeyler bulabileceğiniz önemli bir tatil beldesidir. Özellikle Kaş gibi daha büyük olan bir tatil merkezinin kalabalığından kaçmak için güzide yerlerden biridir.

 

 

Kaş

Kaş, Antalya'nın en önemli tatil merkezlerinden biridir. Tarihi yapılarla iç içe geçmiş olan kent bir yaz tatilinde ihtiyacınız olan her şeyi size sunabilmektedir. Üzümlü Köyü tatilinizi Kaş'a uğrayarak farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Kaş aynı zamanda Üzümlü Köyü gezilecek yerler listesindeki pek çok yere ulaşım için uğramanız gereken önemli merkezlerden biridir. Buradan çevredeki antik kentlere kolayca ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda gitmek istediğiniz en yakın iki plaja ulaşmak için Kaş'a uğramanız gerekebilecektir.

 

 

Kaputaş Plajı

Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan bir plajdır. Burası kanyon ağzı olarak nitelendirilen plajlar arasında yer alır. Su genellikle soğuktur. Bunun sebebi suyun vadiden gelerek denize dökülmesidir. Ancak yaz sıcaklarında suyun serinliğini hissetmeniz çok kolay olmayacaktır.

Kaputaş Plajı el değmemiş plajlardan birisi olduğu için aynı zamanda bir doğa harikasıdır. Buraya gelirken ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda getirmelisiniz çünkü etrafta herhangi bir işletme yer almamaktadır. Doğal, serin ve bol kumlu bir yüzme keyfi arıyorsanız buraya gelmelisiniz.

 

 

Patara Plajı

Üzümlü Köyü ve civarında gerçekleştireceğiniz tatilinizde uğrayabileceğiniz önemli plajlardan birisidir. Burası Türkiye'nin en uzun plajları arasında yer alır. Kumu son derece ince tanelidir. Son derece görkemli olan bu plajda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Patara Plajı, Patara Antik Kenti ile oldukça yakındır. Arada yapay olarak oluşturulmuş bir set vardır. Bu set antik kent yapısının bozulmaması için alınmış önlemlerden biridir. Eğer bir şekilde yolunuz Patara Plajı'na düşerse antik kenti ziyaret etmeyi unutmamalısınız.

 

 

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti bölgede görmeniz gereken en önemli antik yerleşim yerlerinden biridir. Antik çağlarda burası önemli bir liman kenti olarak kullanılmıştır. Bu nedenle antik kentin içerisinde pek çok küçük ve büyük antik yapı bulunmaktadır.

Patara Antik Kenti'ne giriş yaptığınızda karşınıza çeşitli antik dönem mezarları çıkmaktadır. Kentin ayakta kalmayı başarmış olan tarihi eserlerinden birisi Modestus Zafer Takı olarak bilinmektedir. Bunun dışında meclis binası ve antik kent tiyatrosu görülmeye değerdir.

 

 

Antiphellos Antik Kenti

Antiphellos Antik Kenti, Antalya'nın en güzel manzaralı yerlerinden biridir. Burası antik dönemde bir liman kenti olarak kullanılmıştır. Buranın en önemli özelliği çevresindekilere nazaran çok daha iyi güzel bir antik tiyatroya sahip olmasıdır.

Antik tiyatro bu antik kentin can damarı gibidir. Eşsiz manzarayı size sunan güzide bir yerdir. Üzümlü Köyü tatili geçireceğiniz yer olabilir ancak mutlaka çevredeki yerleri gezmeyi düşünürken Antiphellos Antik Kenti'ne uğramayı aklınıza getirmelisiniz.

 

 

Xanthos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti, antik dönemin en önemli kentlerinden biridir. Burası Likya Birliği döneminin en büyük kentlerinden biri olma özelliğini taşır. Antik kentin içerisinde sağ ve sol olmak üzere iki farklı bölge vardır. Buraya gelmişken ikisini birden gezmeyi ihmal etmemelisiniz.

Antik kent alanının sol tarafında büyük nekropol, sağ tarafında ise bazilika vardır. Her iki yeri görmeden Xanthos Antik Kenti'nden ayrılmayı düşünmemelisiniz. Antik kentin içerisinde aynı zamanda büyük bir tiyatro ve anıtlar vardır.

 

 

Letoon Antik Kenti

Letoon Antik Kenti, antik dönemin en kutsal kentlerinden biridir. Xanthos kentinin bir kopyası gibi gözükse bile burası daha çok dini bir merkez olarak kullanılmıştır. Bu nedenle bölgede pek çok farklı tapınak vardır. Apollon, Artemis ve Leto tapınakları antik kentin içerisindedir.

Bu kentin içerisinde yer alan tiyatro doğal bir yamaca inşa edilmiştir. Tiyatro ve tapınaklar haricinde bölgede manastır ve çeşme vardır. Her ne kadar çok fazla yapıya sahip olduğu düşünülse bile bu antik kent bölgede yer alan diğer antik kentlerden çok daha küçüktür.

 

 

Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti, Üzümlü Köyü tatilinizde doğuya doğru yapacağınız yolculuklarda görmeniz gereken önemli bir tarihi bölgedir. Burası Likya Birliği döneminin en önemli kentlerinden biri olarak bilinmektedir. Özellikle antik kentin içerisinde yer alan nekropol görülmeye değerdir.

Bu önemli nekropole ek olarak şehrin bir antik tiyatrosu vardır. Birbirine oldukça yakın olan bu antik yapıları gördükten sonra bölgedeki diğer yerleri görmeye devam edebilirsiniz. Özellikle Noel Baba Kilisesi olarak bilinen Aziz Nikolas Kilisesi uğramanız gereken önemli yerlerden biridir.

 

 

Andriake Antik Kenti

Andriake Antik Kenti aslında Myra Antik Kenti'nin liman kentidir. Burası antik dönemde stratejik öneme sahip bir kent olarak kullanılmıştır. Antik kentin içerisinde çeşitli limanlar, şehir hamamı ve kilise vardır. Çeşitli farklı dönemlerde inşa edilmiş bu yapıları gezip görmelisiniz.

Andriake Antik Kenti, Myra Antik Kenti ve Noel Baba Kilisesi dışında gezip görebileceğiniz önemli bir yerdir. Burası sizi keyifli bir tarihi yolculuğa çıkaracaktır. Bölgenin atmosferi yapacağınız geziden fazlasıyla memnun kalmanızı sağlayacaktır.

 

 

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu